Studio Stack, igen

Idag blev det lite mer stackning av brist på annat, nu blev det någon fin ”olja”färgad skalbagge, ser riktigt häftig ut tycker jag :), ja den första är manipulerad, delad den på hälften och satte ihop och så, eftersom ljuset blev lite fel på ena sidan så blev bäst så här, även om det är lite ”fusk” kanske… men ska göra mer försök på den. Den andra är ögat av en grön sandjägare.

Solnedgång

Var ute i svärtinge och fotograferade vid solnedgång, känns som att våren är på väg, vilket jag hoppas att den gör.

Insekt

Fotograferade en insekt hemma idag, använde 2st jansjö lampor för denna med lite diffuserande material, kändes dock att jag skulle använda en till lampa men hade inte någon tillgänglig på vänstra sidan av insekten, då det kändes lite mörkt men blev rätt bra ändå tyckte jag. Körde med nikon 10x mikroskop optik samt carl zeiss jena 135mm F3,5 som ”tube lens”, samt tänkte lägga upp de andra bilderna jag har stackat.

Tjäder i Åby

Åkte med min pappa till Åby för att kolla efter tjädern, det tog inte lång tid innan vi fick se den. Det blev några bilder på den med 105mm macro. Ibland kom den lite för nära, men det gick ändå.

Ågelsjön

Åkte en lite sväng med jobbet till Ågelsjön, försökte fotografera lite vinterbilder, blev helt ok, godkänt med andra ord. Fint väder, och lite snö. Här kommer en bild från idag.

Choklad

Testade fotografera lite choklad idag i studion, var väldigt svårt att komponera själva känslan, ska fortsätta i morgon tänkte jag. Hoppas det blir lite bättre än idag, det är ju första gången som sagt, vill bli bättre på det. :)

Höst dimma

Hej allihopa!

Det var ett tag sedan jag gjorde något inlägg men nu är det dags igen. Var med jobbet ute på en lite fototur till lillsjön i Åby i dimman. Det var rätt så tjockt med dimma men inte så kallt heller, rätt behagligt. Fick några bilder med relativt fin stämmning. Här kommer dessa 3.

Stegeborg

Insektsfotografering i Stegeborg vart det idag, roligt men svårt. Förutom den röda då den är ifrån Mem igår, väldigt blåsig dag så blev lite rörelseoskärpa men ville ha med den ändå. :)

 

Hävla

Var i Hävla med jobbet och testade nya optiken blev rätt bra resultat, väldigt varmt och mycket insekter. Skulle väl säga att det blev min bästa citronfjärils porträtt idag som jag någonsin har tagit, väldigt fina fjärilar, speciellt hanen.